Met dit eenvoudige, maar lekkere recept van Claus Meyer voor Daslookcrème worden saaie bruine boterhammen ineens een ware traktatie. Ook kan je er diverse (vis)gerechten net dat beetje extra geven door een likje van deze crème toe te voegen. Lees hier wat je precies nodig hebt voor het maken van Daslookcrème en hoe je het vervolgens bereidt.
Ingrediënten:
- 10 Daslookbladeren
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- Rasp van citroen
- Zeezout en vers gemalen peper
Bereiding
Mix de Daslookbladeren, yoghurt en honing in een blender of keukenmachine tot een gladde, groene crème. Breng de Daslookcrème vervolgens op smaak met geraspte citroenschil, zeezout en peper.
TIP: Deze daslookcrème is heerlijk op een (brioche)broodje met gerookte zalm en dungesneden rode ui!
Wil je deze crème graag maken, maar beschik je niet over Daslook? Klik hier voor mijn tips over de vindplaatsen van Daslook! Mocht je het alsnog niet kunnen vinden, vervang de Daslook dan voor bieslook.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek achter dit recept? Klik dan op de link hieronder!