Op een warme zomerdag met de barbecue aan en een stel vrienden of familieleden op bezoek, tover je binnen no-time dit heerlijke voorgerechtje of hapje op tafel om de eerste honger te stillen. Deze kruisbessen van de grill met burrata stelen elke keer weer de show! Lees hieronder wat je precies nodig hebt en hoe je het bereidt.
Ingrediënten:
- Ongeveer 50 kruisbessen (heb je deze niet, gebruik dan druiven)
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 knoflookteentje, gekneusd
- 1,5 theelepel suiker
- 1,5 theelepel venkelzaad, licht geroosterd en gekneusd
- 2 bollen burrata (als je dit niet kunt krijgen, gebruik dan (mini bolletjes) buffelmozzarella)
- 6 takjes basilicum
- Zout en peper
Bereiding
Doe de kruisbessen in een kom samen met de azijn, olijfolie, knoflook, suiker, venkelzaad, wat zout en peper. Mix dit door elkaar en laat een uurtje in de koelkast marineren. Je kunt dit ook prima een dag van tevoren doen. Rijg de kruisbessen aan een spies. Gooi de marinade niet weg, deze heb je nog nodig voor het serveren.
Leg de spiesjes op de barbecue of in een hete grillpan op het fornuis. Grill de kruisbessen zo’n 2 a 3 minuten. Keer de spiesen halverwege een keer. Haal ze dan van het vuur.
Plaats een bol burrata op een mooie schaal of diep bord, snijdt aan de bovenkant een beetje open (zodat de room er een beetje uitloopt) en leg de spiesjes met kruisbessen erbij. Lepel wat overgebleven marinade over de burrata en spiesjes. Werk af met basilicumblaadjes en serveer.
Dit recept is afgeleid van een recept uit het boek Simpel van Ottolenghi en bij ons thuis een groot succes! Mocht je interesse hebben in dit boek, klik op de link hieronder.
Wil je dit gerecht ook graag maken, maar geen idee hoe aan kruisbessen te komen? Klik hier op de link voor mijn artikel over het wildplukken van de Kruisbes.